Kayseri birleşik kelime mi?
Bu kelime sıklıkla Kayseri olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kayseri olmalıdır.
Kastamonulu mu kastamonulu mu?
Bu kelime sıklıkla kastamonulu, Kastamonu’lu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kastamonulu olmalıdır.
Diyarbakır birleşik kelime mi?
DİYARBAKIR KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla diyarbakır, diyar bakır olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı ise Diyarbakır olmalıdır.
Balıkesir birleşik kelime mi?
Bu kelime sıklıkla “fishesir” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Balıkesir olmalıdır.
Kocaeli’de mi Kocaelinde mi?
Özel isimdir: “Kocaeli”, “Kastamonu”, “Kayseri” gibi örnekleri ele alırsak, “Kayseri’de” (aslında Kayseri = Kays+eri) demediğimiz gibi, “Kayseri’de” olarak kullanırız. Bu kelimeyi “Kocaeli’de” olarak kullanmamız gerekir.
Nevşehir birleşik kelime mi?
NEVŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla nevşehir olarak yazılır. Doğru kullanımı Nevşehir şeklinde olmalıdır.
Kastamonu neden Kastamonu?
Gaslar veya daha iyi bilinen adıyla Kaşkalar, Kastamonu’nun ilk yerleşimcileri arasındaydı. Tumanna, o dönemde Kastamonu’da bulunan bir kasaba/bölgenin adıdır. Bu iki kelimenin birleşimi zamanla Kastamonu biçimini almıştır.
Kastamonu hangi soydan?
1211-1212 yıllarında Kayı boyuna mensup Emir Hüsameddin Çoban Bey tarafından bölge tümüyle Türk egemenliğine sokulmuş ve Kastamonu’da Çobanoğulları Beyliği kurulmuştur.
Kastamonulular birbirine ne der?
Kastamonu’nun çağrılma şekli çok şaşırtıcıydı. Araştırmaya göre Kastamonu halkı birbirlerine “amca” diyor.
Amed Kürtçe mi?
Diyarbakır (Osmanlıca: دیاربكر; romanlaştırılmış: Diyarbekir, Kürtçe: Amed, Zazaki: Diyarbekır), Türkiye’nin Diyarbakır ilinin merkezi olan şehirdir.
Şanlıurfa birleşik kelime mi?
2. Şanlıurfa (şanlı + Urfa kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.)
Tokat birleşik kelime mi?
Tokat – Nisanyan Sözlüğü. Türkçe tokı- veya toka- “vurmak, tokatlamak” fiilinden türemiştir ve +Ut eki vardır.
Safranbolu birleşik kelime mi?
→Özel isimler ve birleşik kelimeler için mümkün değildir: İstanbul, Safranbolu, Binbaşı, Onbaşı…
Çanakkale birleşik kelime mi?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Çanakkale veya Çakkale olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Çanakkale olmalıdır.
Kırıkkale birleşik kelime mi?
KIRIKKALE KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Kirkkale olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kırıkkale olmalıdır.
Kayserili ayrılır mı?
KAYSERİLİ KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime genellikle Kayseri’den türeyen kayserili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kayserili olmalıdır.
Şanlıurfa birleşik sözcük müdür?
2. Şanlıurfa (şanlı + Urfa kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur.)
Kırıkkale birleşik kelime mi?
KIRIKKALE KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Kirkkale olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kırıkkale olmalıdır.
Birleşik yapılı kelime ne demek?
Bileşik sözcük veya bileşik kelime, dilde yeni bir kavrama karşılık gelecek şekilde iki veya daha fazla sözcüğü birleştirerek oluşturulan bir sözcüktür. Bu ifadeleri oluşturan sözcükler, ses düşmeleri, ses türetmeleri, sözcük türü değişimleri veya anlamsal değişimler biçimindeki ekleri barındıramayacak kadar formüle edilmiştir.