İçeriğe geç

Mersin Ne Yenir

Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Mersine gidince ne alınır?

Tarsus ilçesindeki Kırkkaşık Bedesteni’ni gezerken, oradaki yerel esnaftan ahşap, seramik, gümüş gibi yöresel el sanatları hediyelikleri satın alma imkânının yanı sıra, buzdolabı magnetlerinden, Mersin’e özgü Anamur muzu, Kerebiç tatlısı, Cezerye gibi yöresel el sanatları hediyelikleri de satın alma imkânı bulunuyor.

Mersin’in en meşhur yeri neresi?

Anamurium antik kentinin 4. yüzyılda kurulduğu tahmin ediliyor ve Anamur ilçesinin adını aldığı yer olarak biliniyor. Yüzme, piknik veya tarihi bir gezi için popüler olan Anamurium antik kenti, Mersin’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Erdemlinin neyi meşhur?

Dünyaca ünlü Erdemli limonları ve mandalinaları birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Erdemli’ye ister iş ister eğlence için gelin, ziyaret edebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz birçok yer vardır.

Mersin’in neyi güzeldir?

Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası 331. Mağaralar ve Oyuklar. … Mersin Marina. 570. Marinalar. … 3. Mut Yerköprü Şelalesi. Şelaleler. Yazan: mesut_arikoglu. … Uzuncaburç Olba Antik Kenti. 110. Antik Kalıntılar. …Kızkalesi Kalesi. 115. Alahan Manastırı Kaleler ve Kiliseler. … Soğuk Su. Plajlar.

Mersin’in hangi meyvesi meşhur?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Mersinde hangi tatlı yenir?

Mersin’e özgü tescilli bir tatlı olan Kerebiç, Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Coğrafi işaret tescil belgesine sahip Mersin’den Kerebiç tatlısı üreticileri Ramazan ayında da yoğun mesai harcıyor.

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat tüketimi de önemli bir yer tutar. Tantuni: Et ve kuyruk yağının küçük küpler halinde doğranıp haşlanması, tepside yağda kızartılması, üzerine karabiber eklenerek dürüm şeklinde yenilmesiyle yapılan Mersin’e özgü bir yemek türüdür.

Mersine hangi mevsimde gidilir?

Yaz aylarında şehirde sıcaklık 35 derece ve nem oranı %80 iken kış aylarında ortalama sıcaklık 10 ile 15 derece arasındadır. Özellikle yaz aylarında, ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini, güzel plajları sayesinde gezebilirsiniz.

Mersinin en güzel ilçesi neresidir?

Önemli doğal ve tarihi güzellikleri vardır. Bu nedenle Silifke herkes için en ünlü ve güzel ilçedir. Mersin’in en kalabalık ilçesi olan Erdemli, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkar. Yaşamak için en popüler yer Erdemli’dir.

Mersin kaç günde gezilir?

Mersin’de Yapılacak Şeyler: Merkez için 2 gün ve merkez dışındaki güzellikler için 2 gün planlamanız yeterlidir. Mersin’de başarılı Mersin otellerinden birinde konaklayarak ve şehri doyasıya keşfederek harika vakit geçirebilirsiniz.

Mersinde kışın ne yapılır?

Mersin ve çevresi zengin tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çekmektedir. Mamure Kalesi, Tarsus Antik Kenti, Cennet-Cehennem Mağaraları, Atatürk Evi Müzesi ve Mersin Arkeoloji Müzesi gibi yerler kış aylarında bile ziyaret edilebilir. Mersin’deki müzeler şehrin tarihini ve kültürel mirasını keşfetmek için ideal yerlerdir.

Mersinin ne yemeği meşhur?

Yörenin en meşhur et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygın olan reçel, börek gibi yiyecekler, börek gibi yapılışı kolay ve çabuk olan, hemen yenilebilen ve uzun süre tok tutan yiyeceklerdir.

Erdemli nerelerde gezilir?

Mersin Erdemli Gezilecek Yerler: Kanlıdivane, Kız Kalesi, Sebaste Antik Kenti, Limonlu Çayı, Erdemli Talat Göktepe Çamı, Öküzlü Harabeleri, Akkale, Karacaoğlan Şelalesi.

Mersin Erdemli kaç saat sürüyor?

Mersin’den Erdemli’ye en ucuz otobüs biletini bulun. Kamil Koç ile Mersin-Erdemli yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 39 km’dir ve yolculuk yaklaşık 24 dakika sürer.

Mersin’in neyi meşhur tarihi?

Tarihi ve turistik açıdan en önemli yerleri şunlardır: Alahan Manastırı (Mut), Kravga Köprüsü (Mut), Kızkalesi, Yumuktepe, Kanlıdivane (Neapolis), Anamuryum Harabeleri, Viranşehir (Soli), Tarsus – St. Paul Kilisesi, Silifke- Uzuncaburç, Karaduvar, Ayaş, Çamlıyayla Namrun Kalesi (Lampron) ve Sinap Kalesi, Alahan…

Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?

Mersin yemek kültüründe sakatat tüketimi de önemli bir yer tutar. Tantuni: Et ve kuyruk yağının küçük küpler halinde doğranıp haşlanması, tepside yağda kızartılması, üzerine karabiber eklenerek dürüm şeklinde yenilmesiyle yapılan Mersin’e özgü bir yemek türüdür.

Adana’nın neyi meşhur yiyecek?

Adana’nın Ünlü YemekleriAdana KebabıŞırdan DolmasıAnne-Kız ÇorbasıYüksük ÇorbasıMumbar DolmasıFellah KöftesiGül MantısıAdana BörekleriDaha fazla ürün…

Silifkenin neyi meşhur yiyecek?

Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerindendir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır. Yöre köylülerine ve damak tadını bilenlere göre en iyi ayran ayrandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir