Kıro ne demek TDK?
Kiro, Kürt’teki “Genç, Çocuk” kelimesinden geliyor. Kelime daha sonra “il, görgü, kaba” anlamında kullanıldı.
TDK veya nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin önde gelen kurumlarından biri veya kelimenin doğru kullanımı veya doğru kullanımı olarak. Mevcut kelimenin kötüye kullanılması veya her ikisi olarak gösterilmiştir. Kısacası, TDK’dan sonra; ” veya: doğru ”, ‘veya: yanlış’ ‘.
TDK kuzin ne demek?
Kuzen veya paylaşın, bir kişinin ebeveynlerinin oğullarının her biri. Kuzenler için kullanılan kuzen kelimesi artık yavaş yavaş kullanılmıyor.
Kara TDK ne demek?
‘En koyu renk, es-mer’+yağz (s.) ‘Kırmızı ve siyah, esmer = koyu esmer) sıfatın aynı anlamda güçlendirilmiş şeklidir. Orta Türkçe (DLT) Karabaş (= Karavuş) ( Cro. * Asit sözlüğünde sıklıkla göründüğümüz bir kelime. Aslında, Kıro kelimesinin yanlış yazılı biçimidir. Türk Dil Derneği, Türk dilinin daha kesin ve anlaşılabilir bir şekilde kullanılması için çalışmalar yapar ve şirkete kendi konuşmasını duyurur. Türk dil kurumunu yazmak yan yana olması gereken bir ifadedir. İncelemede 1 değişiklik var. Türk Dil Derneği (TDK), 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatetsürk tarafından Türkçe okumak ve Türkçe’nin gelişimi için çalışmak üzere kurulan kurumdur. Türkiye’nin başkenti Ankara’daki kurum, Türk dili üzerinde yapılan çalışmaların yürütüldüğü ve yayınlandığı bir merkezdir. Gördüğünüz gibi, yüzdeki yüz ifadesi her zaman ayrı olarak yazılır. Hangi anlamın kullanıldığına bakılmaksızın, bu kelime grubunu komşu yazmak yanlıştır. TDK’ya göre, kelimenin doğru yazımı “bilinçaltı” dır. 3. derece akrabalar: Kardeşlerimizin çocukları, yeğenler, amca, hala amca, teyze akrabaları üçüncü derece kan bağları. KENEV – NİŞANYAN SÖZLÜK. Eski Türk KeŋeS, “Danışman, Şura, Parlamento” kelimesinden gelişti. 1. Mutsuz. 2. Görünüşe göre tartışmasız, Menhus. Dünya Sağlık Örgütü tanımına göre, 65 yaş ve üstü insanlar yaşlı insanlar olarak kabul edilmektedir. “Keri (geri) ivan kelimesi Türkçe’nin lehçelerinde kullanılır, eski Anadolu Türkçe’de olduğu gibi“ sonra ”anlamında cazibenin görevi kullanılır. Eski Türk telü “şarküteri” kelimesinden gelişti. Bu kelime kelimeden fayanslara kadar gelişti, yani aynı anlam anlamına geliyor. Tilbe ve Tilve formları Anadolu lehçelerinde bulunabilir. “Kiro”, Türkçe’de kaba, eğitimsiz ve insan boyutunu tanımlamak için tanımlanan argo bir terimdir. Kökeni belirsiz olmasına rağmen, muhtemelen “ülke” kelimesinden türetilmiştir ve kırsal alanlardan insanlar için aşağılayıcı bir ifade olduğu ortaya çıkmıştır. “KRO” kelimesi genellikle bir unon ile olan düşük bir sosyal durumu tanımlamak için aşağılayıcı bir terim olarak kullanılır. Kiro – Nişyan Sözlüğü. Kürt (Kurmanci) Kuro “Oğul, Oğul (Temyiz)” kelimesinden alıntılanmıştır. Bu kelime “Oğul, oğlum” kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime, eşlerin Orta Farsça laneti ile “Sıpa, Tay” kelimesinden kaynaklanmıştır. Aslında, kendilerini Kürt’e çağırdılar. Mevcut argo dilinde yerini alan “Kiro” ve “Keko Oloh kelimeleri henüz TDK sözlüklerinde mevcut değil. Lavuk şu şekilde tanımlanıyor: önemsiz sorunları sevmeyen kimse (kimse) onun içinde aynı değil hareketler ve kelimeler.Nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?
TDK açılımı nasıl yazılır?
Yüz yüze nasıl yazılır?
Bilinçaltı nasıl yazılır?
3 derece kuzen nedir?
Keneş ne demek TDK?
Kutsuz TDK ne demek?
Yaşlı ne?
Keri ne demek TDK?
Deli hangi dilde?
Kıro kime denir?
Halk dilinde kıro ne demek?
Kıro kelimesi nereden gelir?
Kürtçe lavuk ne demek?