İçeriğe geç

Yonca Çiçeği Nerede Yetişir

Yonca Türkiye’de nerede yetişir?

Ülkemizde yonca genellikle Marmara, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilmektedir. Yonca yüksek su tutma kapasitesine sahip olduğundan toprak erozyonunu önlemede de etkili bir bitkidir.

Yonca hangi toprakta yetişir?

Yonca, çok kumlu olmayan, tınlı ve yeterli kireç içeriğine sahip toprakları tercih eder. Yoncanın ekileceği alan drene edilmeli ve düzleştirilmelidir, çünkü yüksek yeraltı suyu ve durgun su, yoncanın düşük verimliliğine yol açar ve giderek seyrekleşir.

Yonca kaç derece soğuğa dayanır?

Yonca bitkisi kar örtüsü olmadan -25 °C’ye kadar sıcaklıklara dayanabilir. Ancak genç bitkilerin taze sürgünleri kış donlarına dayanıklı değildir.

Yonca çiçeği güneşi sever mi?

🌸 Halk arasında mor yonca ve şans yoncası olarak da bilinen bu güzel mor bitki, bakımı kolay bir bitkidir, hava sirkülasyonunu sever ve doğrudan güneş ışığı almayan balkonların gölgeli alanları idealdir 🌿

Yonca çok su ister mi?

Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm’dir. Yaz aylarında su ihtiyacı ayda yaklaşık 250-300 mm’dir. Bu miktar tarla yüzeyinde 25-30 cm su anlamına gelir. Her iki haftada bir su verilmesi (yaklaşık 15 cm) verimliliği artırır.

Yoncanın anavatanı neresidir?

Bu nedenle, anavatanı olan Ortadoğu’daki koşullarla aynı özelliklere sahiptir ve kuraklığa dayanıklıdır. Yonca önemli bir yem bitkisidir.

Kaç çeşit yonca vardır?

Yoncanın 50’den fazla türü vardır.

Yonca susuz yetişir mi?

Bu nedenle yonca kuru ve sıcak iklimlerin bitkisi olarak düşünülebilir. Yoncanın derin bir kök sistemi vardır ve bu nedenle kuraklığa dayanıklıdır. Yıllık yağış miktarı 350–450 mm olan yerlerde yonca sulama yapılmadan yetiştirilebilir.

Yonca kaç günde bir sulanır?

Genel olarak, yoncanın iki kez sulanması önerilir, bir hafta önce ve bir hafta sonra. Özellikle ilk birkaç yılda yonca daha fazla suya ihtiyaç duyar. Yonca bitkileri sel veya yağmurlama sistemleri kullanılarak sulanabilir. Ancak, sel sulama toprağın iyi düzleştirilmesini gerektirir.

Yonca ömrü ne kadardır?

Yoncanın 1/3’ü çiçek açtığında sabanla yer altına alınır, bu da toprağı organik madde ile zenginleştirir ve iyileştirir. Yoncayı diğer yem bitkilerinden üstün kılan özelliklerini aşağıda sıralayabiliriz. a-Ülkemizde yonca yetiştirme alanları çok geniştir. b-Uzun ömürlü bir bitkidir. Yoncanın ortalama ömrü 7 yıldır.

Yonca neyi sever?

Yonca suyu sevse de sürekli sulanmayı sevmez. Tamamen kuru olmamalıdır, çünkü aşırı sulama yoncanın incelmesine neden olur. Tamamen yerden yüksekte biçmeyin.

Yonca dondan etkilenir mi?

Don tehlikesi olan bölgelerde, özellikle yonca tarlaları, çayırlar, tahıl tarlaları, çalılıklar ve fidanlıkların yakınında dona duyarlı bitkilerin yetiştirilmesinden kaçınılmalıdır.

Yonca çiçeği ne zaman ekilir?

Sıcak iklimlerde sonbahar ekiminin yeterli olduğu, ancak soğuk bölgelerde yonca tohumlarının ekimi için ilkbaharın tercih edildiği bulunmuştur. Bahsedilen ekim zamanları yılda bir veya iki kez hasat yapılmasına dayanmaktadır. Yonca bitkileri bol sulandığında daha kolay çiçek açar.

Yonca en fazla kaç yaprak olur?

İstisnai durumlarda, yonca doğal olarak altı veya daha fazla yaprağa sahip olabilir. Tek bir yonca sapında (Trifolium repens L.) bulunan en fazla yaprak sayısı 56’dır ve 10 Mayıs 2009’da Japonya, Iwate, Hanamaki Şehri’nden Shigeo Obara tarafından keşfedilmiştir.

Uyku yoncası nasıl çoğaltılır?

Uyuyan zambakların çoğaltılması oldukça basittir ve iki farklı yöntem vardır: tohumla çoğaltma veya sürgünle çoğaltma.

Yonca Türk malı mı?

Yonca Gıda 1981 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmuştur. Bugün tüm sektörlerde Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu (ISO 500) arasında yer almaktadır.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN YAPILIR. KALİTELİ BİR YONCA SADECE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.

4 yapraklı yonca nerede bulunur?

Dört yapraklı yonca – Konya.

1 dönüm tarladan kaç kilo yonca çıkar?

Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kilolu Escort