İçeriğe geç

Kastamonunun En Çok Neyi Meşhur

Kastamonu neleri ile ünlüdür?

Kastamonu, elverişli coğrafi koşulları ve iklimi nedeniyle zengin bir yemek geleneğine sahiptir. Elma, Uryani eriği, Taşköprü sarımsağı, Tosya pirinci ve üzümü ülke genelinde ünlüdür.

Kastamonu’da neyi meşhur hediyelik?

Şehrin simgesi haline gelmiş birçok hediyelik ürün bulunmaktadır. Özellikle buzdolabı magnetleri, Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, sarı kantaron, tepsi örtüsü ve Ala eriği hediyelik denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Şehirdeki kadınların özel olarak yaptığı el işi ürünler ilgi görmektedir.

Kastamonu araç neyi meşhur?

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm akarsular Çözüm Deresi ve Soğanlı Deresi tarafından toplanmaktadır. Araç Deresi, Ilgaz Dağları’ndan akan Obruk, Kızıleller ve Sübog derelerinden beslenmektedir. Aktaş Deresi, Ersük ile birleşerek büyümektedir. Başköy yakınlarında Ilgaz Dağları’ndan akan dere ile birleşerek Araba Deresi’ni oluşturmaktadır.

Kastamonu’da en çok ne yetişir?

Bölgenin başlıca tarla ürünleri sarımsak, fiğ (tane), pirinç ve buğdaydır. Bölgede üretilen sarımsak sadece Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesinde üretilmekte olup Türkiye’nin sarımsak üretiminin %25,2’sini karşılamaktadır.

Kastamonu’da ne yenir ne alınır?

Kastamonu Mutfağı etli ekmek/günlük etli ekmek. Kastamonu’nun en lezzetli yemeklerinden biridir. … Devrekâni Türkiye Banduma … Kastamonu Siyez Buğdayı/Bulgur/Un. …Tosya Pirinç. …Kastamonu simidi. … Kastamonu Simit Tiridi. … Taşköprü Kuyu Kebabı … Kastamonu Çekilmiş HelvaDaha fazla ürün…

Kastamonu’da neyi meşhur gezilecek yerler?

Kastamonu Gezilecek YerlerTaşköprüHorma Kanyonu.Ilgaz Kayak Merkezi.Ilıca Şelalesi.Valla Kanyonu.Kastamonu Kalesi.Çatak Kanyonu.Ginolu Koyu.Diğer yazılar…

Kastamonu nasıl bir şehirdir?

Kastamonu, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turistik şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi eserleri, ormanlık alanları ve denizi ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli illerinden biridir. Şehir, Ilgaz Dağları ile Küre Dağları arasında yer almaktadır. Bu nedenle, şehrin yeşil doğasıyla oldukça ilgi çekici olduğu söylenebilir.

Cideden ne alınır?

Cide’ye özel hediyelikler; Çini kaseler, çini küllükler, rengarenk çini bardak altlıkları, magnetler, anahtarlıklar, aynalar, biblolar, sarı eşarplar, elma pekmezi, ceviz helvası, kestane balı ve sarımsak gibi hediyelik eşyalar arasından seçim yapabilirsiniz.

Kastamonu’daki doğal güzellikler nelerdir?

Kastamonu’nun Doğal Güzellikleri 1. Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kayak Merkezi. … Küre Dağı Milli Parkı … 3. Valla Kanyonu. … Horma Kanyonu. … 5. Göl Vadisi. … 6. Ilgarini Mağarası … 7. Ilıca Şelalesi. … 8. Çatak Kanyonu.

Kastamonu’da hangi tatlı yenir?

TATLILARİncir Dolması Kastamonu mutfak kültüründe tatlıların özel bir yeri vardır. … Üryan Erik Hoşafı Üryan eriği, Kastamonu’ya özgü ve sadece Kastamonu’da yetişen bir meyvedir. … Kaşık Helvası … Cırık Tatlısı … Çekme Helva. …Hasude. … Yassı Kadayıf.

Kastamonu ne üretiyor?

Kastamonu, Türkiye’nin mermer ihracatına en çok katkı sağlayan illerden biridir. Kastamonu’nun ihracatı blok mermer ve işlenmiş mermer şeklindedir. Pınarbaşı-Azdavay ilçelerinde çoğunlukla gri mermer olmak üzere siyah, bej, yeşil ve kahverengi mermer çıkarılmaktadır.

Kastamonu’da ne üretiliyor?

Özellikle cam ve seramik sanayinde, boya, temizlik maddesi ve dolgu maddesi üretiminde, refrakter malzeme (silika tuğla) ve ferrosilisyum, demir, ferrokrom, silika-ferrokrom üretim proseslerinde ve gazbeton yapı elemanlarının (Ytong) üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır18.

Kastamonun neyi ünlüdür?

Kastamonu’nun Meşhur YemekleriBanduma.Kuyu KebabıPatates BuduSimit Tiridi.Etli Ekmek.Ekşi Pilav.İnebolu Simit.Kastamonu PastırmaDiğer ürünler…

Kastamonu neden soğuk?

Kastamonu merkezde yıllık ortalama sıcaklık 9,8 °C’dir. Bu ortalama ile Kastamonu diğer komşu illere göre daha düşük ortalama sıcaklığa sahiptir ve bunun nedeni morfolojik yapıdır. Diğer komşu illere göre Kastamonu’da tek bir iklim tipi yerine iki iklim tipi etkili olmaktadır.

Kastamonu geçim kaynağı nedir?

İlçedeki ana sektörler turizm, sanayi ve tarımdır. Ana sanayiler odun ve odun ürünleridir. Arazi ve topografya incelendiğinde eğimli bir yapıya sahiptir. Bölgenin %60’ı orman alanlarından oluşmaktadır ve yüksek bir ekoturizm potansiyeline sahiptir.

Kastamonu’nun özellikleri nelerdir?

Kastamonu, Karadeniz’de 135 km kirlenmemiş ve betonlaşmamış bir konumdadır. Sahil şeridiyle deniz, kum ve güneş arayanlara da hitap eder. Bu bölgede çok sayıda doğal plaj bulunur ve yoğun bir orman örtüsü vardır. Çatalzeytin’deki Ginolu Koyları ve Cide’deki Giderus Koyları Karadeniz’in en güzel koylarıdır.

Kastamonu’da neyi meşhur bitki?

İlimizin başlıca tarım ürünleri buğday, arpa ve patatestir. Ayrıca sanayi bitkisi olarak şeker pancarı ve sarımsak da üretilmektedir. Türkiye’de üretilen sarımsağın %25’i Kastamonu’da üretilmektedir.

Kastamonu nasıl bir şehirdir?

Kastamonu, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turistik şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi eserleri, ormanlık alanları ve denizi ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli illerinden biridir. Şehir, Ilgaz Dağları ile Küre Dağları arasında yer almaktadır. Bu nedenle, şehrin yeşil doğasıyla oldukça ilgi çekici olduğu söylenebilir.

Kastamonu neden evliyalar şehri?

Kastamonu: “Evliyalar Şehri” ünvanının kaynağı Kastamonu, tarih boyunca birçok evliyanın yaşadığı ve bu topraklarda iz bıraktığı bir şehirdir. Şehir, evliyaların varlığı, manevi mirası ve etkisiyle ön plana çıkmış ve “Evliyalar Şehri” olarak anılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir